Geld verdienen met Marktplaats of Vinted. 7 tips

Categories Inkomen & Vaste Lasten, Werk & Ondernemen, Wonen & FamiliePosted on
geld verdienen

Heb je behoefte aan wat extra geld? Geld verdienen met Marktplaats of Vinted is voor ons een win-winsituatie. Je zorgt niet alleen voor een opgeruimd huis, maar verdient er ook nog eens aan. Maar wat moet je precies verkopen? En hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen de vele andere advertenties? Hier zijn zeven handige tips om extra geld te verdienen op internet.

Altijd iets om te verkopen!

Heb je ooit overwogen om spullen te verkopen op Marktplaats of een andere site en zo wat extra geld te verdienen? Misschien vraag je je af of je überhaupt spullen hebt die je kwijt wilt. En zo ja, is er eigenlijk wel iemand geïnteresseerd? Maar vergeet niet wat voor jou niet meer nuttig is, kan voor een ander nog prima bruikbaar zijn.

Een grondige opruiming van je huis zal je waarschijnlijk verrassen met een overvloed aan items. Denk aan die uitgebreide tassencollectie, schoenen die onderaan je kast liggen te verstoffen, of die spelcomputer en bijbehorende spellen die je nooit meer gebruikt. En wat te denken van die boeken die momenteel vergeten in je boekenkast staan? En hoe groot is de kans dat je een boek wat je gelezen hebt nog eens uit de kast pakt?

Tips om te ontspullen

Handige opruimtips

Maak een duidelijke en aantrekkelijke tekst

Wanneer je echt je best doet om een heldere en aantrekkelijke tekst te schrijven, heb je al een voorsprong van 1-0 op veel andere verkopers op Marktplaats. Je tekst moet de bezoeker namelijk overtuigen om jouw product te kopen. Denk maar eens aan een autoverkoper in de showroom. Die maakt er ook een leuk praatje van in de hoop je iets te kunnen verkopen.

Dit betekent niet alleen dat je zo veel mogelijk vragen moet beantwoorden, maar ook dat je er een boeiend verhaal van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan dat leuke jurkje dat je droeg op een geweldig feest of de hardloopschoenen die als wolkjes liepen, maar waarbij het hardlopen en jij uiteindelijk geen match bleken te zijn. Door veel bijvoeglijke naamwoorden zoals ‘leuke’, ‘mooie’, ‘nieuwe’, enzovoort te gebruiken, maak je een tekst al leuker.

marktplaats

Bedenk een goede titel

Het schrijven van een prachtige tekst is één ding, maar als bezoekers je advertentie niet kunnen vinden, zal je geen geld verdienen via Marktplaats. Hoe zorg je ervoor dat mensen daadwerkelijk op jouw aanbiedingen stuiten tijdens hun zoektocht op Marktplaats?

Plaats jezelf in de schoenen van de bezoeker. Welke zoekterm zou jij invoeren in de zoekbalk als je op zoek was naar datgene wat jij te koop aanbiedt? Verwerk deze zoektermen absoluut in zowel de titel als de beschrijving van je advertentie!

Wees eerlijk

Vermijd teleurstellingen en negatieve beoordelingen door eventuele schade duidelijk te tonen in zowel de foto’s als de beschrijving. Hoewel dit wellicht resulteert in een iets lagere verkoopprijs, voorkomt het de kans op ontevreden klanten die negatieve recensies achterlaten. Het behoud van een goede reputatie op Marktplaats is van cruciaal belang voor het succes van je handel.

Maak duidelijke en scherpe foto’s

Het maken van goede foto’s voor Marktplaats is essentieel om potentiële kopers aan te trekken en een positieve indruk van je product te geven. Hier zijn enkele tips om kwalitatieve foto’s te maken:

  1. Gebruik natuurlijk licht: Maak gebruik van natuurlijk daglicht om je product goed te belichten. Fotografeer bij voorkeur overdag in de buurt van een raam. Vermijd direct zonlicht om harde schaduwen te voorkomen.
  2. Kies een neutrale achtergrond: Plaats je product voor een rustige achtergrond om de focus op het item te houden. Een effen muur of een schone tafel werkt vaak goed.
  3. Houd het product schoon en netjes: Zorg ervoor dat het product er goed uitziet en vrij is van stof of vuil. Een schone presentatie geeft vertrouwen aan de koper.
  4. Maak meerdere foto’s: Toon je product vanuit verschillende hoeken en laat eventuele gebreken duidelijk zien. Hoe meer details je biedt, hoe beter potentiële kopers geïnformeerd zijn.
  5. Zoom in op details: Als je bijzondere kenmerken of details hebt, maak hier dan close-up foto’s van. Dit geeft een beter beeld van de kwaliteit.
  6. Houd de compositie eenvoudig: Zorg voor een overzichtelijke compositie waarbij het product centraal staat. Vermijd rommelige achtergronden en overbodige items.
  7. Gebruik de juiste resolutie: Zorg ervoor dat je foto’s een voldoende hoge resolutie hebben. Dit zorgt voor scherpe beelden en biedt een gedetailleerde weergave van het product.
  8. Bewerk indien nodig: Pas lichte bewerkingen toe om de helderheid en kleuren te optimaliseren. Wees echter voorzichtig en zorg ervoor dat de foto’s een realistische weergave van het product behouden.

Door deze tips te volgen, kun je aantrekkelijke en informatieve foto’s maken die de interesse van potentiële kopers wekken op Marktplaats.

marktplaats

Wees geduldig

We willen je vooraf informeren dat geld verdienen met Marktplaats niet altijd zonder uitdagingen verloopt. Hoewel het extra inkomen prettig is, kunnen er aanzienlijke frustraties ontstaan voordat je een product daadwerkelijk hebt verkocht. Bereid je erop voor dat mensen soms niet reageren, niet komen opdagen, en in feite je tijd kunnen verspillen. Helaas komt dit ook voor.

Fraude op Marktplaats

Bij Marktplaats is er een aanzienlijke kans op fraude, dus wees waakzaam en gebruik je gezond verstand. Vermijd bijvoorbeeld het willekeurig overmaken van slechts 1 cent onder het mom van een ‘controlebetaling’. Houd het contact met je potentiële kopers via de Marktplaats chat en voel je niet verplicht om je telefoonnummer te delen.

Hoewel Marktplaats zeker een manier is om extra geld te verdienen, is het belangrijk om alert te blijven. Als bepaalde items niet meteen verkopen, overweeg dan om de advertentie tijdelijk te verwijderen en later opnieuw te plaatsen. Probeer eventueel te experimenteren met een andere titel of omschrijving, omdat dit wellicht meer reacties kan genereren.