Besparen op je internetabonnement? Gebruik deze tips!

Categories Sparen & BesparenPosted on
Besparen op je internetabonnement

Alhoewel je het misschien niet zou verwachten is het zeker mogelijk om te besparen op je internetabonnement. En dat kan zelfs op verschillende manieren. Een groot voordeel hiervan is natuurlijk dat je minder geld hoeft uit te geven, terwijl de kwaliteit van je internetverbinding toch behouden blijft. Met andere woorden, de snelheid en stabiliteit van je verbinding zullen net zo goed zijn als bij je huidige contract. Hoe kun je dit bereiken? Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen!

Vergelijk alle beschikbare abonnementen

Een essentiële tip voor het besparen op een internetabonnement is het vergelijken van alle opties. Dit geldt niet alleen voor internetpakketten, maar ook voor bijvoorbeeld je zorgverzekering. Door je internetopties te vergelijken, kun je de kosten van je abonnement verminderen. Let hierbij vooral goed op de vereisten van het contract, zoals de vereiste aansluiting. Sommige abonnementen vereisen bijvoorbeeld een glasvezelverbinding, maar niet alle huishoudens hebben toegang tot dit netwerk. Het is dus belangrijk om te controleren of jouw huishouden hiervoor in aanmerking komt. Vergelijken kan onder heel gemakkelijk bij vergelijkingssites.

Combineer internet, televisie en telefonie

Het is verstandig om een pakket af te sluiten dat meer omvat dan alleen internet. Je hebt namelijk de mogelijkheid om ook televisie en telefonie toe te voegen aan je abonnement. Dit is uiteraard geen vereiste. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om bijvoorbeeld geen vaste telefoonlijn meer te gebruiken. Als jij ook tot deze groep behoort, kun je juist een pakket kiezen waarbij je internet en televisie krijgt. Natuurlijk is het mogelijk om internet en televisie apart af te sluiten, maar hoogstwaarschijnlijk zal dit duurder uitvallen dan wanneer je ze combineert in één pakket.

Vermijd extra opties

Laat je niet verleiden tot het toevoegen van verschillende extra functies. De aanbieder zal altijd proberen je te overtuigen, maar trap niet in deze verleidingen. Dergelijke extra’s zullen de kosten van je pakket verhogen, terwijl je ze meestal niet echt nodig hebt. Ze worden niet voor niets als extra’s aangeboden. Desalniettemin kun je er natuurlijk voor kiezen om een extra televisiekanaal toe te voegen als je een pakket met internet en televisie neemt.

Besparen op je internetabonnement

Neem niet te veel MB/s op in je abonnement

Om te besparen op je internetabonnement, is het verstandig om niet te veel MB/s op te nemen in je pakket. Het aantal MB/s bepaalt in feite de snelheid van je internetverbinding. Vaak wordt gekozen voor een pakket met een hoog aantal MB/s, maar dit is vaak onnodig en resulteert in hogere kosten voor het abonnement. Dit kun je eenvoudig voorkomen, hoewel het lastig kan zijn om precies te bepalen hoeveel MB/s je nodig hebt.

Over het algemeen geldt dat een hoog aantal MB/s, zoals 100 of meer, alleen nodig is voor huishoudens met veel gebruikers, vooral als er gamers zijn. Als je niet in deze groep valt maar er wel dichtbij zit, is een pakket met een internetsnelheid van ongeveer 50 MB/s waarschijnlijk voldoende. Zelfs dit kan te veel zijn als je alleen woont. In dat geval is een lichter pakket van ongeveer 20 MB/s wellicht geschikter. Hiermee kun je nog steeds gemakkelijk gebruik maken van diensten als Instagram en Facebook, en e-mails verzenden zal ook geen probleem zijn.